نوامبر 13, 2019اخبار روز بیمه
به گزارش خبرنگار مهر، سیدعباس صالحی، پیش از ظهر جمعه درسفر به شهرستان ابرکوه و دیدار با اهالی فرهنگ و هنر شهرستانهای ابرکوه و خاتم، با اشاره به ظرفیتی که در شهرستان ابرکوه و حوزه فرهنگ و ادب این شهرستان وجود دارد، اظهار داشت: اینکه برخی شهرهای کشور هم سابقه کهن و هم درخشش معاصر وجود دارد، اظهار داشت: این شهرها نیاز به توجه ملی و استانی دارند و باید مورد همت و اهتمام بیشتری از سوی مسئولان استانی و ملی قرار گیرند.
وی با اشاره به رویکردهای وزارت ارشاد در سالهای اخیر افزود: این رویکردها در شهرستانها از جمله ابرکوه نیز بیشتر مورد توجه قرار گیرد که نکته اول بحث اقتصاد فرهنگ و هنر است.
صالحی عنوان کرد: نگاه ما این است که فرهنگ و هنر میتواند اقتصادی باشد یعنی اقتصادی بودن آن دور از دسترس نیست و ممکن است در ابتدا حمایتهایی لازم داشته باشد اما بعد از مدتی در زمینه ایجاد ارزش افزوده فعال خواهد شد.
وی تاکید کرد: اینکه در بخش خدمات و صنایع خدمات، فرهنگ جایگاهی پیدا کند که ارزش افزوده آنها از ارزش افزوده تولیدات کلاسیک بیشتر است، اتفاق خوشایندی است که امیدواریم به این مقوله توجه مضاعفی صورت گیرد.
وزیر ارشاد بیان کرد: یکی از این اتفاقات، گذرهای فرهنگ و هنر است و باید از محل این گذرها، فرصتهای اقتصادی برای حوزه فرهنگ و هنر ایجاد شود و به نظر میرسد این گذرها میتواند فرصت قابل توجهی را برای این اتفاق فراهم کند.
صالحی ادامه داد: در این گذرها هم مجالهای عرضه کالاهای فرهنگی و هنری ایجاد میشود و هم افراد بومیو هم گردشگران، امکان تماشا و ارتباط حضوری پیدا میکنند که این امر امکان اقتصادی کردن کالاهای فرهنگی را به وجود میآورد.
وی خاطرنشان کرد: بازار فرهنگ و هنر میتواند در کشور به یک بازار فعال و با جاذبه تبدیل شود و اگر بتوانیم به این تصویر نزدیک شویم که در ۱۰۰ شهرستان مبادله فرهنگی و هنری ایجاد شود، عملا یک بازار مستمر برای محصولات مختلف حوزه فرهنگی و هنری تبدیل میشود و در کنار آن، امکان بهره برداری از فضاهای مجازی برای بازارهای عرضه کالاهای فرهنگی و هنری فراهم میشود.
وزیر ارشاد یکی دیگر از رویکردهای وزارت ارشاد را نگاه به فرهنگ و هنر به عنوان یک هویت اجتماعی اعلام کرد و افزود: این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد و از این محل باید سرمایه ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: حوزه فرهنگ و هنر میتواند اتصال هویتی و عمیقی به ما بدهد و یکی از طرحهایی که در این زمینه دنبال کردیم، ایجاد شبکه شهرهای خلاق است.
صالحی عنوان کرد: اینکه شهرها در حوزههایی که ظرفیت تاریخی و معاصر دارند، بتوانند در قالب یک یا چند عنوان، شبکه شهر خلاق شوند، میتوانند هم در رویدادها و هم فضای عرصههای بیرونی، عملا به یک شبکه تبدیل شوند.
وی یادآور شد: به این شکل شهرهای ما میتوانند شهرهای خود را با نمایه فرهنگی و هنری کنند به عنوان مثال اگر نام ابرکوه به میان میآید، پنج عنوان دیگر از این شهر به ذهن متبادر شود و در رویدادها هم آن جریان اتصال رویدادی این شهرها میتواند با عنوانی که شناخته میشوند، معنا پیدا کنند.
وی، عدالت جغرافیایی و آمایشی را یکی دیگر از رویکردهای وزارت ارشاد اعلام کرد و اظهار داشت: تلاش ما این است که بودجهها از حالت متمرکز خارج شود و به سمت شهرستانها هدایت شود که منابع بودجه ای که در وزارت ارشاد است را در داخل تقسیم بودجه سالانه، برشهای استانی میدهیم و مسیر آن را به سمت ایجاد تعادل نسبی هدایت میکنیم.
صالحی تاکید کرد: در کنار این اقدام، در سفرهایی که به استانها داریم، تفاهمنامهها و توافق نامههایی با استانداریها امضا میشود که در تلفیق بودجه ملی و استانی ترکیبی فراهم آید که بتوانیم در این ترکیب، اثرگذاری بیشتری در رویدادهای دینی، فرهنگی و هنری استانها داشته باشیم.
وزیر ارشاد تاکید کرد: در تفاهمنامه ای که در یزد امضا شد، ۸۰ میلیارد تومان برای یزد دیده شد که هم بحثهای زیرساختی ممکن و هم رویدادها و هم حمایت از فعالان حوزه هنر، انجمنها و … را زیر پوشش میدهد.
صالحی، حمایت از هنرمندان را نیز از رویکردهای جدی وزارت ارشاد اعلام کرد و افزود: منابع و امکاناتی که در کشور وجود داشته، محدودیتهایی در این زمینه ایجاد کرده اما تلاش ما این است که در زمینه بیمه هنرمندان، هم در زمینه تعداد و هم کیفیت خدمات، ارتقاء ایجاد کنیم.