نوامبر 13, 2019اخبار روز بیمه
به گزارش خبرنگار مهر، محمد حیدری ظهر امروز چهارشنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در سالن جلسات فرمانداری، اظهار کرد: در سیلابهای گذشته بیمه نبودن بسیاری از محصولات کشاورزی مشکلات زیادی را در زمینه پرداخت خسارت برای دولت و کشاورزان به بار آورد؛ بنابراین لازم است کشاورزان نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند.
وی افزود: بر اساس مصوبه قرارگاه بازسازی و نوسازی استان خوزستان که متاثر از بخشنامه وزارتی است، بیمه محصولات کشاورزی اجباری شده و در سال جاری و سالهای آینده دولت به کشاورزانی که فاقد بیمه هستند در صورت بروز حادثه، خسارت پرداخت نمیکند.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول در ادامه با تاکید بر لزوم ثبت و ضبط خسارتها توسط تمام دستگاهها در هنگام بروز حوادث همچون سیلاب، عنوان کرد: در هنگام بروز حوادث مردم به دنبال دریافت خسارت و یا دریافت ملزومات مربوط به مسائل بحرانی همچون چادر هستند که در این راستا ضرورت پرداخت خسارت، ضبط و ثبت واقعه است.
حیدری تصریح کرد: دستگاههای مختلف شهرستان در صورت بروز حوادث از جمله سیلاب باید به صورت مستمر خسارات را به دستگاههای زیربط گزارش و اطلاع دهند و نسبت به مستند سازی به روز و دقیق خسارات اهتمام ورزند تا برای پرداخت مشکلی رخ ندهد.
وی با تاکید بر لزوم تقویت اطلاع رسانی دستگاهها در مواقع بحرانی به منظور رعایت اصل پیشگیری، گفت: مدیران شهرستان ارتباط خود را با رسانههای رسمیاز جمله رادیو شهری و خبرگزاریها تقویت کنند تا با اطلاع رسانی اصولی و صحیح مانع بروز شایعات در فضای مجازی شوند. یکی از مولفههای موفقیت در بحران سیلاب فروردین ماه دزفول اطلاع رسانی دقیق از سوی فرمانداری و حضور مستمر برخی رسانهها در امر اطلاع رسانی و انتشار هشدارها و توصیهها بود که این مهم باید تداوم یابد.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول با بیان اینکه وضعیت عشایر کوچنده، پاشنه آشیل مدیریت بحران شهرستان در سیلاب اخیر بودند، افزود: توصیه میشود به منظور آمادگی برای مقابله با حوادث به ویژه بارندگیهای شدید و سیلاب، مناطقی تحت عنوان مناطق امن برای استقرار عشایر کوچنده از سوی متولیان در نظر گرفته شود و این منطقه امن محصور و تحت پوشش اداراتی همچون دامپزشکی، جهادکشاورزی، مرکز بهداشت، امور عشایر، نیرو انتظامیو فرمانداری قرار بگیرد.
حیدری، مقاومت عشایر برای جابجایی را یکی از مشکلات مدیریت بحران دزفول در سیلاب فروردین ماه برشمرد و گفت: هرچند ممکن است در سال جاری بارندگی کم باشد اما لازم است با اهتمام متولیان یک فرمول تمکین پذیری تدوین شود تا در صورت بروز حادثه مجددا با این مشکل مواجه نشویم.
وی با تاکید بر لزوم توجه به سلامت سیل بندهای مناطقی همچون زاویهها، بالا رود، پیروزی و دیلم، افزود: سیل بندها به صورت مستقیم با جان مردم در ارتباط هستند که لازم است دستگاههای متولی نسبت به ترمیم و نگهداری آنان توجه ویژه ای داشته باشند که در این زمینه فرمانداری نیز پیگیریهای متعددی را برای دریافت اعتبار و ترمیم این سیل بندها به عمل آورده است.
حیدری هچنین بیان کرد: شهرستان دزفول در عین حال که از مزیت آب بهره مند است با آسیب زهکشها نیز مواجه است که این امر باید مدیریت شود تا خسارات از این ناحیه در مواقع سیلاب نسبت به گذشته کاهش یابد که در این راستا لایروبی زهکشها از جمله زهکش سیاه منصور و شهر منتظران باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه تمامیدستگاههای شهرستان باید آمادگی مقابله با حوادث ناشی از بارندگی زیاد همچون سیلاب در سال جاری را داشته باشند، گفت: بحران خبر نمیکند، هر چه بحران سیلاب را جدی تر بگیریم قطعا شاهد خسارات کمتری خواهیم بود اما اگر نسبت به این امر بی تفاوتی صورت بگیرد سیلاب به ما غلبه خواهد کرد بنابراین تمام مدیران شهرستان باید با تدبیر ویژه برای مقابله با هرگونه بحران از جمله سیلاب انرژی گذاشته و آمادگی داشته باشند.