دسامبر 10, 2019اخبار روز بیمه
به گزارش خبرگزاری مهر، علی رضا زالی، روز پنج شنبه در کنگره آزمایشگاه و بالین که در محل دانشکده پزشکی برگزار شد، گفت: علم آزمایشگاهی در سالهای گذشته به عنوان علم انتزاعی شناخته و کمتر به آن توجه میشد، اما اکنون باید در راستای شناخت این دانش و اهمیت آن، به سمت یکپارچگی پیش برویم.
به گفته وی، اولین پیام مشخص و فرهنگی این کنگره تحقق مفهوم کار تیمیبین گروههای مختلف است و شرکت کنندگان با به اشتراک گذاشتن دستاوردهای مهم، همگرایی بین بخشی را تجربه میکنند.
زالی با اشاره به اهمیت نهادینه سازی این مفهوم میان کنگرههای مختلف، افزود: پس از آسیب شناسیهای متعدد در حوزه ارتباط بین علوم آزمایشگاهی و بالین، به فکر ایجاد یک پل ارتباطی میان این دو حوزه افتادیم تا مرزهای مابین آنها شکسته شود، چراکه در شرایط فعلی با توجه به شیوع بیماریهای غیرواگیر و بیماریهای نوپدید و بازپدید و افزایش نیاز مردم به حوزه خدمت رسانی بیش از پیش نیازمند به کارگیری خدمات آزمایشگاهی در حوزه بهداشت و درمان هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از سرانه پایین مراجعه ایرانیان به آزمایشگاه نسبت به استاندارد جهانی خبر داد و عنوان کرد: در کشور ما برخلاف ایجاد مفهوم زیرساختی مطلوب برای فرآیند خودمراقبتی، فرهنگ خود درمانی بسیار رواج دارد. یکی از دلایل بروز این فرهنگ متفاوت، وضعیت اقتصادی مردم است. به طور کلی فرهنگ استفاده از پزشک بالینی دستخوش مشکلاتی شده که در نتیجه آن بار مراجعه مردم به پزشک و پاراکلینیکها کاهش یافته است.
به گفته زالی، ۳۶ درصد ایرانیان در کشور از فرهنگ خود درمانی تبعیت میکنند که ۶۳ درصد این آمار را سالمندان تشکیل میدهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: برزیل و چین نیز جزو کشورهایی با آمار خود مراقبت بالا هستند که البته این آمار در چین به ۳۰ درصد میرسد.
وی با بیان اینکه متاسفانه تاکنون از ظرفیت بالای آزمایشگاه بالینی استفاده نشده است، گفت: در حال حاضر پروتکل مدونی مبتنی بر شواهد علمیبرای استفاده از این ظرفیت وجود ندارد و توجه کافی به حوزه آزمایشگاهی و غربالگری صورت نگرفته است.
زالی عنوان کرد: یکی از گروههایی که به سمت افزایش کیفیت حرکت کرده، گروه علوم آزمایشگاهی بوده است و ما در این گروه از خدمات شاهد استفاده بهینه از علم IT هستیم. همچنین تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است و این موضوع در خدمات پیش تحلیلی، تحلیلی و پسا تحلیلی باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در حوزه آزمایشگاهی، از فعالیت ۵ هزار و ۵۰۰ آزمایشگاه در کشور خبر داد و گفت: ۴۸۶ آزمایشگاه تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. به علت اتکا به تجهیزات و کیتهای وارداتی، مشکلات مالی در این حوزه بسیار بوده و نوسانات ارزی بخش خصوصی ر ا با چالش روبه رو کرده است.
وی ادامه داد: گرانی کیتها، وجود کیتهای نامرغوب و قاچاق کیتها از مسائلی است که وزارت بهداشت قاطع به آن ورود کرده است اما کماکان همکاران با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند. از طرفی تلاش برای دست یابی به دانش فنی این متریالها، همسو با اقتصاد مقاومتی بوده و نیازمند توجه است.
زالی در پایان کیفیت خدمات آزمایشگاهی را وابسته به متعهد بودن سازمانهای بیمه گر دانست و گفت: در این حوزه شاهد اتفاقات تلخی هستیم که امیدواریم هرچه زودتر نهادهای بیمه ای، آزمایشگاهها را از این وضعیت نجات دهند.