اکتبر 22, 2019اخبار روز بیمه
به گزارش خبرنگار مهر، انور اسماعیلی ظهر پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان کردستان که به مناسبت هفته بیمه سلامت برگزار شد، با اشاره به پوشش بیمه اجباری برای تمام آحاد مردم، اظهار داشت: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه همه افراد باید تحت پوشش بیمه اجباری قرار گیرند و این قانون برای همه آحاد جمعیت کردستان اجباری است.
وی افزود: برای تحت پوشش بیمه اجباری قرار گرفتن، ارزیابی به وسیله وزارت رفاه باید انجام شود تا افرادی که فاقد توانایی پرداخت حق بیمه سلامت هستند به طور رایگان تحت پوشش بیمه اجباری قرار گیرند و حق بیمه این افراد از سوی دولت پرداخت میَشود.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان ادامه داد: اگر افراد جزو دهک گروههای یک، دو و سه باشند از پرداخت حق بیمه اجباری معاف میشوند و افرادی که جزو دهک چهار هستند باید نیمیاز حق بیمه خود را پرداخت کنند و دیگر دهکها حق بیمه را به صورت کامل باید پرداخت کنند.
اسماعیلی با بیان اینکه اختیاری بودن بیمه سلامت باعث شده برخی از افراد هنوز بهرهمند از بیمه سلامت نباشند، یادآور شد: با توجه به نبود دوره انتظار برای دریافت خدمات بیمه سلامت این رویکرد منجر شده تا افراد هنگام سلامتی اقدام به رفتن زیر چتر بیمه سلامت نکنند.
وی بیان کرد: به عنوان یک اصل در سراسر دنیا چنانچه افراد پس از رفتن زیر پوشش بیمه برای بازه زمانی کوتاه مدت از برخی خدمات محروم باشند بدون شک از همان دوران سلامتی خود اقدام به رفتن زیر پوشش بیمه سلامت کرده و بیمه کردن خود را موکول به دوران بیماری نمیکنند.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان گفت: در این راستا براساس قانون نظام بیمهای در کشور شرایطی فراهم شده تا همه افراد بتوانند بیمه درمانی داشته باشند و گرفتار مسائل مالی سلامت نباشند.
۶۰۰ مرکز در کردستان تحت قرارداد هستند
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود به آمار بیمه شدگان کردستانی اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت این استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند و براساس برآوردهای صورت گرفته حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار نفر از جمعیتی کردستان از مزایای هیچگونه بیمه ای بهره مند نیستند که با اجباری شدن بیمه سلامت این افراد نیز زیر پوشش قرار میگیرند.
وی افزود: بیمه سلامت کردستان در راستای ارائه خدمات مطلوب به شهروندان استان با ۶۰۰ مرکز شامل بیمارستان، داروخانه، کلینیک و مراکز خصوصی قرارداد همکاری دارد تا در صورت نیاز با استفاده از بیه سلامت خود بتوانند خدمات دریافت کنند.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان ادامه داد: طی سال گذشته چهار میلیون و ۲۰۰ هزار مراجعه کننده که تحت پوشش بیمه سلامت بوده اند از خدمات مراکز طرف قرارداد خدمت دریافت کرده اند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه ارائه خدمات الکترونیک در بیشتر مراکز طرف قرارداد انجام میپذیرد، یادآور شد: طی سال گذشته ۲۱۰ هزار نسخه الکترونیکی در کردستان تولید شده است.
وی با بیان اینکه چهار بیمارستان دولتی سنندج نیز به سامانه تبادل الکترونیک اسناد بستری تجهیز شده اند، بیان کرد: سعی داریم با تجهیز بیمارستانهای استان تا پایان آبان ماه کلیه خدمات ارائه شده به بیمه شدگان بیمه سلامت را الکترونیکی کنیم.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان گفت: در این راستا از حدود دو ماه پیش که این سامانه در بیمارستانهای سنندج استقرار یافته حدود سه هزار پرونده بیماران بستری به سازمان بیمه سلامت ارجاع شده است.
اسماعیلی اظهار داشت: الکترونیکی شدن نسخهها و اسناد بستری باعث میشود که زمان رسیدگی کاهش یابد و در نتیجه پرداخت مطالبات پزشکان، داروخانهها و بیمارستانها سریعتر صورت گیرد.
وی افزود: در حال حاضر مطالبات پزشکان بخش خصوصی تا پایان مرداد ماه و مطالبات داروخانه و بیمارستانها تا پایان تیر ماه سال جاری پرداخت شده است.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان در خصوص راستی آزمایی نسخههای الکترونیک و کاغذی که از سوی پزشکان و داروخانهها به مرکز بیمه سلامت کردستان ارائه میشود نیز بیان کرد: در ابتدای هر طرحی بدون شک مشکلات و سواستفادههایی صورت میگیرد که در این راستا سامانه تطابق با هدف جلوگیری از سواستفادههای احتمالی طراحی شده است.
اسماعیلی یادآور شد: در این سامانه کارشناسان حوزه مالی بیمه سلامت تاریخ مراجعه بیمار در زمانهای مداوم و همچنین در مرحله بعد هزینههای درمانی که برای یک فرد بیمه شده صورت گرفته شده را کنترل کرده و در صورت نیاز و وجود مغایرت با بیمار برای صحت سنجی اطلاعات تماس میگیرند.