دسامبر 24, 2019اخبار روز بیمه
ایسنا/آذربایجان غربی فرش ایرانی از دیرباز معروف و مورد استفاده بوده است ودر متون تاریخی و از سال پنجاهم تا صدم امده که ابریشم، پنبه و کتان و دیگر رستنیها را بریسند و ببافند و رنگ کنند.
قالی و قالیچههای نفیس و گرانبهای افشارتکاب محبوبیت خاصی در بازارهای فرش دنیا دارد و از حیث رنگ و مرغوبیت و طرز بافت و نقشه از فرشهای درجه اول محسوب میشود، فرش افشار شهرت خود را به کیفیت و دوام آن مرهون و به فرش آهنین معروف است.
زهرا بافنده جوان تکابی که در روستای اطراف این شهرستان به کار بافندگی مشغول است، افزود: از۱۰ سالگی با هنر بافندگی اشنا هستم و به سبب اینکه شغل خانوادگی محسوب است بیش از ۱۵ سال است که بافندگی میکنم.
وی با اشاره به مشکلات این صنعت گفت: هزینه مواداولیه باعث شده سود چندانی این صنعت برای ما خرده بافها نداشته باشد.
احمد از دیگر بافندگان فرش در تکاب در گفت و گو با ایسنا افزود: بیمه قالیبافان از مهمترین مشکلات این قشر است و به جرات میتوانم بگویم تنها یک سوم از افراد قالی باف بیمه هستند.
وی با بیان اینکه قیمت مواد اولیه افزایش یافته است، ادامه داد: متوسط هر فرش ۲*۳ نزدیک یک سال طول میکشد تا بافته شود و باتوجه به اینکه قیمت مواد اولیه نصف قیمت تمام شده فرش است، با این قیمتها معاش افرادی که وابسته به این صنعتند به سختی سپری میشود که نیازمند توجه و حمایت هستیم.
یک تاجر فرش در تکاب افزود: دوام فرش تکاب منحصر به فرد است و در کشورهای آلمان و اروپایی استقبال فراوانی از این نوع فرش میشود.
وی اظهار کرد: متاسفانه انگونه که باید و شاید برندسازی برای فرش آهنین تکاب نشده است در حالی که طرح و رنگ و دوام بالای اسین نوع فرش بیش از این میتوانست شهرت جچهانی و به دنبال آن ارزآوری برای کشور داشته باشد.
درویشی رئیس اداره فرش سازمان صنعت و معدن و تجارت آذربایجان غربی در گفت و گو با ایسنا بااشاره به اینکه زادگاه و مهد فرش افشار منطقه تکاب است، تصریح کرد: از جمله معروفترین مناطق قالی در آذربایجان غربی، شهرستان تکاب است و قالی افشار شهرت جهانی دارد، قالی و قالیچههای نفیس و گرانبهای افشار محبوبیت خاصی در بازارهای جهانی فرش دارد و از حیث رنگ و مرغوبیت و طرز بافت و نقشه؛ دارای بهترین کیفیت هستند.
وی ادامه داد: بنا به گفته مورخان قدمت فرش افشار به ۷۰۰سال پیش برمیگردد و در گذشته گرههای این فرش بادست زده میشد ولی امروزه از قلاب استفاده میشود.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت و معدن و تجارت آذربایجان غربی باتاکید بر اینکه فرش افشار تکاب در بازارهای جهانی به فرش آهنین مشهوراست، خاطرنشان کرد: فرش افشارتکاب به لحاظ نوع تولید، شکل، دوام بالا و کیفیت مناسب عمر و دوام زیادی نسیت به سایر فرشها دارد.
وی با بیان اینکه صادرات فرش در سالهای گذشته با رکود مواجه بوده اظهارکرد: به دلیل تحریم ،رکود اقتصاد جهانی و کم شدن قدرت خرید جهانی از علتهای رکود صادرات فرش است.
درویشی ادامه داد:بحث بازاریابی فروش فرش دربازارهای داخلی وخارجی، به وجود آمدن رقبا، فاصله افتادن طراحان وتولید کنندگان فرش از انتظارات بازارهای جهانی، عدم فروش بخاطرتحریمها و بیمه قالی بافان ازجمله مشکلات صنعت فرش استان است.
وی بااشاره به صادرات فرش استان افزود:طی برآورد انجام شده سالانه ۲۰میلیون دلار فرش ازآذربایجان غربی صادرمیشود که ازاین میزان حدود۴۰درصد مربوط به فرش افشار تکاب است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت و معدن و تجارت آذربایجان غربی باتاکید به اینکه بافت فرش دستبافت درتمام نقاط استان رایج است، تصریح کرد:مناطق جنوب استان شهرهای تکاب،مهاباد،شاهین دژو بوکان به مناطق افشار بافت شناخته میشوند.
وی در خصوص آخرین وضعیت ثبت جهانی فرش آهنین تکاب نیز افزود: ثبت جهانی این فرش نفیس مراحل پایانی خود را طی میکند که با حل برخی مشکلات تا پایان امسال پیش بینی میشود به ثبت جهانی برسد.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن وتجارت استان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۲۴ کارگاه قالی بافی متمرکز و غیر متمرکز در استان فعالند، اظهار کرد: در این کارگاهها ۷۲هزار بافنده فرش مشغول به کار هستند که از این تعداد تنها ۱۵هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند.
وی ادامه داد: سالانه ۲۳ هزار و ۲۰۴ متر مربع فرش دستباف توسط ۸هزار و ۲۰۴ بافنده تکابی تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی میشود.
به گزارش ایسنا، ماهی قوشخانه، لچک ترنج، شاه عباسی، شکارگاه با حاشیههایی نظیر شمعدانی، فرهاد میرزا، اسلیمی، کتیبه و افشان از جمله طرحها و متنهای اصیل فرش افشار تکاب هستند.
انتهای پیام