دسامبر 2, 2019اخبار روز بیمه
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، نشست خبری علیرضا زالی رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص تبیین سیاستها و برنامههای اجرایی این دانشگاه امروز برگزار شد.
وی در خصوص مجموعههایی که تحت پوشش این دانشگاه هستند، اظهار داشت: این دانشگاه بزرگترین تولیدکننده در حوزه سلامت، بهداشت و درمان است و چیزی حدود ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. همچنین در بسیاری از کشورهای مستقل جهانی با آنها برابری دارد. ۷ درصد مردم ایران تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند. همچنین در استان تهران ۴۰٫۵ درصد مردم تهران و در شهر تهران ۴۶٫۵ درصد تحت پوشش هستند. دانشگاه علوم پزشکی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۴۴۴ نفر عضو هیئت علمی، ۱۷۵۰ پرسنل، ۱۲۰ دانشکده، ۷۲ مرکز تحقیقاتی، ۷۰ مرکز دانش بنیان، ۲۰ بیمارستان که به صورت مستقیم برای دانشگاه بوده و ۷۵ بیمارستان دولتی، خصوصی و خیریه تحت پوشش ما هستند.
زالی با اشاره بر اینکه بالغ بر یک میلیون و۳۰۰ هزار نفر دریافت کننده خدمات بهداشتی از این دانشگاه هستند، خاطرنشان کرد: ۱۵ درصد جمعیت کارگری ایران، ۳۸۰۰ مدرسه، ۹۰۰ هزار دانشآموز، ۱۳۰ هزار نفر از شاغلین حوزههای آرایشی و بهداشتی، ۴۶۰ کارخانه تولید مواد غذایی، ۹۰۰ مرکز درمان سرپایی معتادین، ۷۰۰ عطاری، ۳۵ کارخانه آرایشی بهداشتی، ۱۸۰۰ داروخانه تحت پوشش و نظارت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه رنک اول آموزش پزشکی کشور به این دانشگاه تعلق دارد، تصریح کرد: نمای بینالمللی این دانشگاه در رتبه بندیهای شانگهای و امثالهم نمای بسیار خوبی است و ما قصد داریم به سمت تبدیل شدن به یک دانشگاه نسل سوم پیش رویم. یکی از شاخصهای گام دوم انقلاب اخلاق، جوانان و علم و تحقیق است به همین منظور دانشگاه ما با یک برنامهریزی مدون قصد اجرا شدن این سه شاخص را دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال حاضر ۱۴ هزار دانشجو دارد و ما برای این افراد برنامه اساسی درنظر داریم تا بستری مناسب برای پرورش چند ساحتی آنها ایجاد کنیم. به طور مثال در حال حاضر ۴ تشکل سیاسی با سلایق مختلف در حال فعالیت هستند و طی جلسهای که با نمایندگان آنها داشتم قرار شده ۱۶ اذر تماماً توسط خود دانشجویان برنامه ریزی و برگزار شود. همچنین این دانشگاه ۱۷ کانون فرهنگی فعال دارد که پر از ایدههای ناب هستند. در همین راستا ۵۵ انجمن علمیدر حال تکامل و تبلور هستند تا جایی که ما برای ۷ سال متوالی رتبه اول تحقیقات دانشجویی را در جشنواره راضی کسب کردهایم.
زالی در خصوص برنامههای پژوهشی و فناوری این دانشگاه نیز بیان داشت: تا پایان سال شاهد چندین رونمایی خواهید بود. ما در سال جاری ۲۳۰ هزار بستری بیمارستانی، ۲۴۰ هزار عمل جراحی در بیمارستانهای تحت پوششمان داشتهایم و همچنین در حوزه بهداشت ۱۲۶ خانه بهداشت و ۳۵ پایگاه بهداشتی داریم. همچنین حدود ۱۰۲ هزار مترمربع در حال ساخت است که در راستای آن هزار تخت نوین بیمارستانی تأسیس خواهد شد و حدود ۸ هزار و ۶۰۰ مترمربع تا پایان سال افتتاح خواهد شد.
وی با اشاره به این مسئله که یکی از معضلات دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی نداشتن پردیس متمرکز است، خاطرنشان کرد: ما ۱۷ خوابگاه داریم که حدود سه هزار و ۲۰۰ دانشجو در آن ساکن هستند اما به خاطر تفرق جغرافیایی هزینههای زیادی را برای دانشگاه دربرداشته است به همین خاطر دانشگاه با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزارت بهداشت قصد تشکیل پردیس متمرکز را دارد. در دهه فجر شاهد تبادل مبایعه نامه پردیس دانشگاه با پیگیری وزیر بهداشت و وزیر دفاع و نیروهای مسلح خواهیم بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: امسال با انحراف ظرفیت ۴۹۰ نفری مواجه شدیم و این علی رغم عدم آمادگی دانشگاه اتفاق افتاد چرا که هزینه ترم یک این افراد چیزی حدود ۱۸ میلیارد تومان شد. دانشگاه ۱۰۵ میلیارد تومان تا پایان سال ۹۷ کسری داشت و این عدد در سال ۹۸ به کسری ۱۷۰ میلیارد تومان خواهد رسید و تا پایان سال با چیزی حدود ۲۵۰ میلیارد تومان کسری روبرو خواهیم شد. این درحالی است که بودجه بهداشت و درمانی که مجلس تصویب کرد ۸۳۰ میلیارد تومان بود اما اگر این مشکل امروز مرتفع نشود با همین کسری وارد سال ۹۹ خواهیم شد.
زالی افزود: همچنین ما به عنوان یک دستگاه اجرایی تا پایان شهریور ماه امسال ۹۹۰ میلیارد تومان بدهی داریم که ۲۳۰ میلیارد تومان آن مربوط به مطالبات پرسنلی، ۱۸۰ میلیارد تومان مطالبات پیمانکاری و ۳۶۰ میلیارد تومان به حوزههای بخش دارو و سایر بخشها بدهکاریم. اما ۸۷۰ میلیارد تومان از ۱۲ نهاد بیمهای طلب داریم. همچنین از سال ۹۶ به این طرف قرار بوده ۱۳۹۰ میلیارد تومان درآمد اختصاصی داشته باشیم اما ۵۶۰ میلیارد تومان درآوردیم یعنی چیزی حدود ۶۰ درصد بوده و این به این خاطر اتس که بخش زیادی از درآمد ما باید توسط بیمهها تأمین شود که نمیشود.
وی اضافه کرد: همچنین نیروی انسانی جذب کردهایم که ردیف استخدامیو بودجهای ندارد اما قابل هضم نیستند چرا که حدود ۳۲ درصد از پرسنل بیمارستانها جزو این دسته محسوب میشوند این درحالی است که امسال فقط برای ۳۰۰ نفرآنها مجوز صادر شد در واقع ما در یک بالانس منفی نیروی انسانی قرار گرفتهایم. به همین خاطر یک بار برای همیشه این مسئله باید در مجلس شورای اسلامیتعیین و تکلیف شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان سخنان خود با اشاره به روز بزرگداشت معلولین، خاطرنشان کرد: دیروز در جلسه ای با همین موضوع تصویب کردیم که برای پرسنل معلول خود ۱۰ ساعت کاهش ساعت اداری در ماه داشته باشیم و همچنین سهمیه ویژه خدماتی رفاهی برای آنها درنظر گرفتهایم.
انتهای پیام/