اکتبر 28, 2019اخبار روز بیمه
سید کمال حسینی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج، به موانع سرمایهگذاری و ضعف زیرساختها جهت توسعه سرمایهگذاری در استان اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه در سالیان گذشته بهدلیل وجود بحرانهای حاکم بر جامعه و استانهای مرزی کشور از جمله استان کردستان علیرغم پتانسیلهای فراوان، سرمایهگذاریهای بزرگ دولتی و خصوصی شکل نگرفته است.
وی وجود امنیت پایدار کنونی در کشور و استان را یک پتانسیل مهم بیان کرد و افزود: در حال حاضر نبود زیرساختهای لازم, ما را مستلزم وجود مشوقهایی کرده تا با جذب سرمایهگذار، در جهت سرمایهگذاری در کردستان گام برداشته و مانع خروج آنان از استان شویم.
دستگاههای اجرایی کردستان تنها شعار حمایت از سرمایهگذاران میدهند
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با بیان اینکه دومین مانع بعد از عدم وجود مشوق جهت سرمایهگذاری در استان، عدمحمایت برخی دستگاههای مرتبط از سرمایهگذار است، تصریح کرد: دستگاههای اجرایی آنگونه که در گفتههایشان شعار حمایت از سرمایهگذاران میدهند در عمل اجرایی نمیکنند و نتیجه رفتار آنان, بیرغبتی سرمایهگذار جهت سرمایهگذاری در کردستان است.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاران دولتی نسبت به سرمایهگذاران کوچک موفقترند, اذعان کرد: متأسفانه مسئولان بهجای حمایت, قوانین سختگیرانه اعمال کرده و اجازه پیشبرد کارها نمیدهند, به همین دلیل هیچوقت موضوع سرمایهگذاری باعث جذب سرمایهگذار به استان نشده و کردستان توسعه و رشد پیدا نکرده است.
حسینی با بیان اینکه همکاری دستگاههای مربوطه در عمل تحقق نمییابد, گفت: متاسفانه تسهیلات در استان کردستان سختگیرانه پرداخت میشود.
وی اظهار کرد: دستگاههای اجرایی همانند بانکها، بیمه و اداره مالیاتی هیچ برنامهای برای کمک و حمایت از سرمایهگذاران جدید ندارند و هر تولیدکنندهای که در عرصه سرمایهگذاری موفق عمل کند, فشار بیشتری بر وی وارد میشود.
رئیس اتاق بازرگانی, صنایع, معادن و کشاورزی سنندج ادامه داد: متاسفانه تسهیلات ارزانقیمت که بتواند صرفه اقتصادی در استان را نسبت به استانهای مرکزی بالا ببرد، در کردستان وجود ندارد.
به گفته وی, باید در استان محروم کردستان حمایت بیشتری از سرمایهگذاران شود اما با سختگیریهای موجود, فشارهای بیشتری بر آنان متحمل میشود.
رئیس اتاق بازرگانی, صنایع, معادن و کشاورزی شهرستان سنندج خاطرنشان کرد: در استانهای دیگر بانکها جهت ارائه تسهیلات به سرمایهگذار محل طرح یا کارخانه شخص سرمایهگذار را به رهن میگیرند اما در استان کردستان نهتنها این موضوع وجود ندارد بلکه با ارائه راهکارهای سخت, باعث ورشکستگی سرمایهگذار نیز میشوند.
اکثر بانکهای کردستان نگاه منفعتطلبانه دارند
وی با اشاره به اینکه واحدهای کوچک سرمایهگذاری در استان بهدلیل نگاه غیرحمایتگرانه دستگاههای یاریدهنده, رشد نمیکنند; مدعی شد: اکثر بانکهای کردستان بهجای نگاه توسعهگرانه و کمک به تولیدکنندگان برای ارتقاء بهبود شرایط اقتصادی، نگاه منفعتطلبی داشته و بیشتر به فکر کمک اقتصادی به بانکهای خود هستند.
حسینی با یادآوری اینکه اتاق بازرگانی استان کردستان از سال ۱۳۱۱ تأسیس شده است, اظهار داشت: تاکنون ۴ هزار کارت بازرگانی صادرشده که از این تعداد ۵۲۰ کارت بازرگانی فعال وجود دارد.
انتهای پیام/ش