نوامبر 1, 2019اخبار روز بیمه
وی ضمن اشاره به توسعه خدمات پزشکی و درمانی عنوان کرد: در واقع با قانون بیمه خدمات درمانی در سال ۱۳۷۳ به نوعی همه احاد جامعه توانستند از خدمات درمانی بیمه استفاده کنند و درحالی که تا قبل از آن فقط افرادی میتوانستد بیمه درمانی داشته باشند که عضو یکی از صندوقها باشند.
وی با بیان اینکه بدون تکلیف این قانون افراد امکان استفاده از بیمه درمانی نداشتند؛ یادآورشد: بیش از نیمیاز جمعیت کشور تحت پوشش بیمه همگانی بیمه سلامت هستند و بیمه شده تلقی میشوند.
به گفته مشایخی، در خصوص افراد تحت پوشش در سراسر کشور ارتقا کیفیت خدمات متناسب با فناوری روز مد نظر است چرا که معتقدیم نمیتوان خدمات را مانند گذشته ارائه کرد.
مدیرکل نوسازی و تحول اداری سازمان بیمه سلامت با اشاره به توصیه سازمان جهانی بهداشت در رابطه با اینکه نباید منابع پایدار را به دولتها گره بزنیم، ابراز کرد: چنانچه منابع بیمه به دولت گره بخورد پایداری نخواهیم داشت ودر همین راستا ضمن اینکه سلامت مردم در اولویت است؛ به سمت تامین منابع پایدار حرکت میکنیم.
مشایخی افزود: تامین منابع پایدار با حق بیمه است و تمام نظامهای سلامت به این نتیجه رسیده اند که برای کنترل رفتار مردم و مصرف بی رویه دارو بیمه رایگان نباشد.
وی با بیان اینکه نباید سهم بیمه شده از دارو صفر باشد یادآوری کرد: گرچه امروز بالقوه همه کشور بیمه است اما برخی افراد برای دریافت بیمه اقدام نکرده اند.
مشایخی ادامه داد: امروز تمام ایرانیها بیمه شده اند و آنهایی که دفترچه نگرفته اند ظرف مدت۲۰ دقیقه دفترچه دریافت میکنند و همین موضوع باعث تعلل برای دریافت بیمه شده است که در این راستا طرح بیمه نامه اجباری طی ۲ روز آینده کلید میخورد تا افرادی که به هر دلیلی بیمه نشده اند تحت پوشش قرار بگیرند.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۲۰ میلیون دفترچه در سازمان بیمه سلامت چاپ میشود؛ تصریح کرد: اگر سامانه نسخه نویسی کامل شود تاثیر بسیاری از نظر زیست محیطی و کاهش خطای نسخه نویسی دارد.
۸۵ درصد بیمه شدگان سلامت رایگان هستند
وی با اشاره به طرح آزمون وسع بیمه شدگان ابراز کرد: در این طرح مشخص میشود که چه کسانی باید بیمه رایگان باشند و چه کسانی باید حق بیمه پرداخت کنند.
نیازی افزود: در طرح آزمون وسع باید با برنامه ریزی پرداخت حق بیمه و رایگان بودن آن مدیریت شود.
اجرای طرح پایلوت نسخه نویسی، تبادل اسناد و ارجاع الکترونیک در فارس
دکتر فرهاد لطفی با اشاره به تصویب قانون بیمه سلامت از سال ۱۳۷۳ خاطر نشان کرد: از ۵۴ بیمارستان در ۵ دانشگاه علوم پزشکی استان بیشترین تعداد بیمارستان در بین استانهای پایلوت داریم و با این وجود پروژه تبادل الکترونیک اسناد به خوبی پیش رفته است.
وی گفت: درحالی ۳۰هزار پرونده بستری موقت در استان داریم که با پرونده الکترونیک نیاز نیست که بیمارستانها اسناد را برای ما ارسال کنند و در زمان کمیاسناد پذیرش و رسیدگی میشود.
به گفته لطفی، در نسخه نویسی الکترونیک اقدام به حذف دفترچهها داریم که این طرح در شهرستان فیروزآباد انجام شده است.
وی بیان کرد: در دو پروژه ارجاع الکترونیک که با همکاری دانشگاهها انجام میشود و پروژه احقاق سنجی هم نیز درحال انجام است .
۲ میلیون و دویست هزار نفر حق بیمه پرداخت نمیکنند
وی اضافه کرد: همچنین بیمارستانهایی که مشکل داشتند در مرداد ماه پرداخت خوبی داشتیم و بخش خصوصی تا تیرماه پرداخت شده است و تا هفته آینده تا مرداد ماه پرداخت میشود.
وی با اشاره به انجام آزمون وسع برای تمام افرادی که تحت پوشش بیمه رایگان هستند، ابراز کرد: این آزمون توسط وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است که افراد دهک بندی میشوند و براساس آن افراد دارای تمکن دیگر حقی بیمه دولتی دریافت نمیکنند.